Heltäckningsmatta med hjälp av textilplattor

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:mattor

En heltäckningsmatta är en alternativ och smidig lösning gentemot mot vanliga mattor. Det kan ge sovrummet en mysig ombonad känsla och är även ljuddämpande. Det är också en funktionell och stilren lösning för det moderna kontorslandskapet.

Med hjälp av fyrkantiga textilplattor är det väldigt enkelt att lägga ut en komplett heltäckningsmatta. Dessa plattor är 50×50 cm och enkla att byta ut varefter behoven förändras. En annan stor fördel är att det är lätt att lyfta upp mattplattorna för att komma åt sladdar och liknande.

Tack vare att textilplattor finns i flera olika färger och mönster är möjligheterna till olika design oändliga. Du kan kombinera olika färger och mönster för att uppnå unika golv. Men du kan även använda utseendemässigt likadana plattor och skapa vackra strukturer genom att lägga dom åt olika håll.

En annan fördel med heltäckningsmattor är att de är mindre allergena än till exempel ett vanligt trägolv. Detta för att mattan binder upp dammet, medan på ett trägolv så virvlar det upp varje gång en person går på det.

Rengöring av textilplattor är mycket enkel, det är bara att dammsuga precis som du brukar göra på en vanlig matta. Finns det även behov är det också väldigt enkelt att lyfta upp en platta för grundligare rengöring. Möjligheten finns även att byta ut en specifik platta om den blivit grovt nerspilld. Hade man haft en intakt heltäckningsmatta hade detta inte varit möjligt.

Priset för en mattplatta brukar ligga runt några hundra kronor per kvadratmeter. Detta är en investering för framtiden och du kommer att ha en funktionell, anpassningsbar heltäckningsmatta för många år framöver. Textilplattor är en modern lösning som troligtvis bara kommer bli ännu mer populära framöver.

Facebook Comments